Algemeen

De voordelen van plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn een perfecte oplossing als je graag privacy wilt maar ook wilt blijven genieten van voldoende licht in huis.

De voordelen van plissé gordijnen

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor minder inkijk, maar wil je wel graag de lichtinval behouden? Dan zijn plissé gordijnen een goede oplossing. Je kunt met deze raamdecoratie spelen met de lichtinval wat ze erg geschikt maken voor iedere ruimte in je woning.

Geschikt voor iedere ruimte

Een groot voordeel van plissé gordijnen is dat je ze ook goed kunt bevestigen op een draai-kiepraam. Je kunt ze op maat laten maken, waardoor ze altijd zullen passen. Doordat de gordijnen op het raam bevestigd zijn, kun je het raam openen zonder dat het in de weg zit. Zo is het niet alleen geschikt als raamdecoratie woonkamer, maar past het ook perfect in de slaapkamer, keuken of op kantoor.

Ben je op zoek naar plissé gordijnen voor de slaapkamer? Dan zijn verduisterende plissé gordijnen een echte aanrader. Deze stof laat geen licht door en is aan de binnenzijde voorzien van een folie. Voor andere ruimtes, zoals de woonkamer of keuken, zijn er semi-transparante plissé gordijnen. Deze zijn ondoorzichtig, maar als je kiest voor een lichtere kleur zal er nog steeds licht doorgelaten worden.

Monteren zonder boren

Daarnaast kun je de meeste plissé gordijnen monteren zonder boren. Er zitten dan plakprofielen op die je niet alleen op het kozijn, maar ook op het glas kunt plakken. Wil je het gordijn er af halen? Dan kun je de plakprofielen eenvoudig verwarmen met een föhn en vervolgens van het kozijn of raam afhalen.

Verschillende soorten bediening

Er is voor ieder raam een geschikte bediening met plissé gordijnen. Dit is echter wel afhankelijk van de grootte van het raam en het soort raam. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten bediening.
 

  • Handgreep Plissé gordijnen met een handgreep zijn vooral handig bij grote draai-kiepramen of bij kleinere ramen die uit een vast of draai-kiepraam bestaan. Je schuift de gordijnen met de handgrepen in de voor jou perfecte positie.
  • Kettingbediening Een kettingbediening is ideaal als je graag voor duurzaam gaat. Een kettingbediening gaat namelijk langer mee dan een koordbediening. Je zult met deze bediening geen last hebben van koorden die in de war raken, want de ketting blijft altijd op dezelfde lengte.
  • Koordbediening Het grote voordeel van plissé gordijnen met koordbediening is dat je het snel kunt bedienen door aan het koord te trekken. Deze bediening is geschikt voor ramen tot max. twee meter breed.

Geef een reactie